26 mart. 2012 | 15:49

IntSec lanseaza cel mai sigur telefon mobil din lume

ACTUALITATE
IntSec lanseaza cel mai sigur telefon mobil din lume

Tripleton Enigma E2Tripleton Enigma E2 este un telefon cu totul neobisnuit. Asta pentru ca nu filmeaza HD, nu are procesor multi-core, nu se lauda cu un display gigantic si nici macar nu ruleaza Angry Birds. Si atunci ce poate fi atat de special la un telefon de care nici nu am auzit pana acum?

IntSec declara ca noul Tripleton Enigma E2 ofera posibilitatea criptarii convorbirilor in asa fel incat sa nu poata fi ascultate, ceea ce il transforma in cel mai sigur telefon mobil din lume. Daca este conectat intr-un apel cu un alt Enigma E2, poate fi aleasa functia Crypto prin care un al doilea SIM genereaza si trimite un cod unic de autentificare intre cele doua terminale securizand astfel convorbirea.

Conform pocket-lint.com, exista combinatii de 10 pana la 77 de caractere care te asigura ca nici un „binevoitor” nu-ti va putea intercepta convorbirea. Cei de la IntSec se asteapta ca telefoanele lor sa fie utilizate de catre domeniul business sau chiar in misiuni ce tin de siguranta nationala, iar daca luam in calcul pretul de „doar” 1320 lire, astfel de scenarii par destul de plauzibile.

Oricine va dori sa investeasca in siguranta convorbirilor sale va primi in schimb un terminal GSM 900/1800/1900 MHz cu un display de 2,4 inci la o rezolutie de 240 x 320 pixeli si o autonomie de 4 ore in convorbire. Tripleton Enigma E2 mai este dotat si cu o camera de 3 megapixeli, un MP3 player si un slot pentru carduri microSD de pana la 8 GB, pentru ca nu a spus nimeni ca spionii nu au si ei nevoie de putina distractie multimedia.

Ramane sa vedem cat timp le va lua „baietilor destepti” sa sparga metoda de criptare folosita de IntSec, pentru ca asa cum experienta ne-a demonstrat, mai ales in domeniul tehnlogiei de criptare nimic nu este infailibil.