Intimitate cu iPhone-ul… la vedere

, 09 Iul, 13:47

Experiment iPhone

Pentru cei mai multi dintre noi, modul in care ne utilizam device-urile, in special computerele sau telefoanele mobile, reprezinta o informatie extrem de personala, la care nu am dori sa aiba acces prea multa lume.

Ei bine, se pare ca artistul Johanees Osterhoff vrea sa reinventeze ideea de intimitate a gadgeturilor prin publicarea modului in care isi foloseste iPhone-ul in fiecare zi. Cum adica? Foarte simplu, timp de un an va posta aici intreaga sa activitate de pe telefon.

Artistul a instalat doua script-uri pe un telefon cu jailbreak, astfel incat de fiecare data cand apasa butonul „Home” un screenshot va fi uploadat automat pe site-ul sau. Supranumit „iPhone Live”, experimentul a inceput pe 29 iunie si va rula pentru exact un an de zile.

Dupa cum observa si theverge.com, Johanees Osterhoff este recunoscut pentru nonconformismul sau atunci cand vine vorba de viata sa vazuta prin intermediul gadget-urilor. Un experiment anterior a dezvaluit publicului toate cautarile sale pe Google pe parcursul unui an de zile.

Oare astfel de experimente ne vor determina sa fim mai relaxati cu privire la intimitatea actiunilor intreprinse cu ajutorul gadget-urilor sau dimpotriva vom constientiza ca trebuie sa ne „ascundem” si mai mult?

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail