Intel zice stop productiei de memorii flash – le cumpara gata facute

Intel zice stop productiei de memorii flash - le cumpara gata facute

Intel Micron

Micron, un nume cu rezonanta in acest domeniu al memoriilor flash, a achizitionat partea detinuta de Intel din doua fabrici, cu 600 milioane $.

Dupa ce au lucrat impreuna inca din 2006, in cadrul proiectului IM Flash Technologies, Intel a preferat sa se retraga din zona de productie a memoriile flash. Chiar si in aceste conditii insa, in urma noului contract, desi Micron va detine sediile de productie, se va angaja sa livreze in continuare celor de la Intel module de memorie in format NAND Flash.

Filozofia din spatele acestei miscari pentru Intel a fost ca va castiga un nivel sporit de flexibilitate pentru a livra un numar din ce in ce  mai mare de SSD-uri si alte produse. In acelasi acord au fost mentionate livrari de tipuri de memorie care se afla in dezvoltare ,,emerging memory”, pe langa clasicele module flash. Jumatate din suma va fi platita cash, in timp ce a doua jumatate va fi inregistrata in contul unor viitoare achizitii.

Ca zona, achizitiile celor de la Micron se regasesc in Singapore si Virginia, in timp ce Intel isi mai mentine un sediu de productie in Utah.