Intel SSD 520: mai rapid si la fel de stabil pe termen lung

Intel SSD 520: mai rapid si la fel de stabil pe termen lung

intel-ssd-520

Chiar daca piata este plina de SSD-uri pentru orice buget, putine modele se compara cu solutiile celor de la Intel cand vine vorba de nivelul de stabilitate. Partea buna este ca aceeasi echipa de oameni acum vrea sa atace si topul de performanta.

S-a lucrat indeaproape cu cei de la SandForce pentru crearea noului model de Intel SSD 520 cu controller SandForce SF-2281 si firmware custom CherryVille preinstalat. Noile SSD-uri nu numai ca stau foarte bine la capitolul performanta, dar se si comercializeaza insotite de o garantie pe 5 ani. Sunt disponibile in doua formate de dimensiune, pentru laptopuri subtiri si ultrasubtiri de 7 si 9,5 mm, iar pe partea de capacitate plaja e de la 60 GB pana la 460GB.

Pe langa interfata SATA 6 GB/s si cipurile de memorie pe 25 nm de tip NAND Flash, cele mai importante elemente care fac din Intel SSD 520 un model de incredere sunt viteza de citire de 550 MB/s si cea de scriere, de 520 MB/s.

Ca pret orientativ, pentru versiunea de 60GB puteti avea 149$, insa, din pacate, in tara noastra un astfel de model sprinten ajunge mai degraba la 149 euro.

Desi consuma un pic mai mult curent, noile Intel SSD 520 fac iarna mai usoara pentru amatorii de performanta.

Citește și: