Intel plateste o amenda de… 5 ore de munca, intr-un proces antitrust

Intel plateste o amenda de… 5 ore de munca, intr-un proces antitrust

intel-new-york

Inca un proces a ajuns la final, in acest caz particular fiind vorba de unul antitrust inceput in 2009, impotriva companiei Intel si incheiat cu o amenda mai degraba simbolica pentru gigantul IT.

In cazul Statul New York VS. Intel, pe motiv de antitrust, Intel a fost nevoita sa plateasca 6,5 milioane de dolari. Daca e sa avem in vedere ultima declaratie de profit in care se anunta o cifra de 13 miliarde$ pe an, respectiva suma ar reprezenta doar 5 ore de munca pentru Intel.

Procesul intentat de catre procurorul general de atunci, Andrew Cuomo, acuza Intel de intimidarea producatorilor de PC-uri si de cheltuirea catorva miliarde de dolari pentru stimularea anumitor personaje cu scopul achizitiilor sistematice de cipuri Intel. Compania si-a manifestat incantarea nu doar in ceea ce priveste aceasta amenda, ci si in ceea ce priveste lipsa obligativitatii de a recunoaste vreo vina.

Aparent, statul american ar mai avea suficient de multe dovezi pentru a relua cazul, din pacate avand in vederea decizia tribunalului ar fi o pierdere de timp orientarea catre aceasta directie.

Citește și: