Intel intra in domeniul SSD-urilor PCI-E cu seria 910

Intel intra in domeniul SSD-urilor PCI-E cu seria 910

intels-pci-e-910-series-ssd

Avand in vedere ca piata SSD-urilor nu a mai venit cu lansari extrem de interesante in ultima perioada, este placut sa vezi ca Intel isi face intrarea intr-un domeniu dominat de OCZ sau Fusion-io. Este vorba de SSD-urile dedicate mediului enterprise care folosesc interfata PCI Express pentru comunicare si pentru a obtine niste viteze incredibile.

Cu doua capacitati disponibile, Intel se pare ca nu vrea sa priveze bugetele marilor companii cand vine vorba de preturi. Intel 910 in versiunea de 400GB costa 1.930 dolari, in timp ce versiunea de 800GB ajunge la 3.860 dolari.

La capitolul functionalitate, desi noii solutii de la Intel i se poate reprosa cu usurinta lipsa posibilitatii de bootare a unui sistem de operare sau lipsa posibilitati unei configuratii RAID, performanta efectiva este cu siguranta peste medie. 2GB/s la citire si 1GB/s la scriere au fost doar cateva cifre obtinute de cei de la Hot Hardware care confirma talentul celor de la Intel cand vine vorba de crearea unor astfel de solutii. Si la capitolul cereri IO pe secunda -IOPS SSD-ul a stat foarte bine. In plus, avand in vedere faptul ca este garantat pana la 14 PB (PetaBytes) de trafic, cativa ani de zile ar trebui sa nu faca probleme.

Cu toate ca Intel are un trecut impresionant cand vine vorba de stabilitatea si siguranta solutiilor de stocare proprietare, vine cu o confirmare suplimentare: 5 ani garantie la un astfel de dispozitiv.

Specificatiile complete ale SSD-ului Intel 910 – varianta PCI Express, mai jos:

SSD-910-specs

Citește și: