06 aug. 2012 | 17:00

Incepe razboiul asistentilor personali: Nina da tonul! [+Video]

ACTUALITATE
Incepe razboiul asistentilor personali: Nina da tonul! [+Video]

Daca pana acum lucrurile erau destul de simple, iar asistentii personali de pe smartphone-uri se imparteau in Siri si S-Voice, se pare ca vom asista la o usoara aglomerare pe acest segment.

nuance-nina

Cei de la Nuance au lansat un SDK atat pentru iOS cat si pentru Android, care va putea fi folosit de orice dezvoltator de aplicatii. Supranumita Nina, noua asistenta personala propusa de Nuance va putea fi integrata intr-o gama larga de aplicatii, fiind menita sa raspunda unor nevoi extinse ale utilizatorilor.

Dupa cum noteaza si engadget.com, partea cea mai interesanta consta in abilitatile Ninei, care va putea sa recunoasca vorbitorul in functie de vocea acestuia. Asadar, dupa cum puteti observa si in clipul de prezentare, variantele de utilizare devin practic infinite. Nina este capabila sa plateasca o factura, sa efectueze un transfer bancar sau sa faca o rezervare fara sa solicite vreo parola sau vreun cod special.

Pentru moment, asistentul personal va fi disponibil pentru locuitorii din SUA, Anglia si Australia, urmand ca pe parcursul acestui an sa fie furnizat suportul si pentru alte limbi.