21 ian. 2012 | 11:21

Inca un proces care se incheie in afara tribunalului: ZTE vs. Ericsson

ACTUALITATE
Inca un proces care se incheie in afara tribunalului: ZTE vs. Ericsson

ericsson-zte-shake-hands-drop-patent-infringement-lawsuits

In luna aprlie a anului trecut Ericsson si ZTE s-au dat in judecata unii pe altii. Mai trist este insa faptul ca s-au dat in judecata pentru aceleasi lucruri: implementarea abusiva in smartphone-urile companiei a tehnologiilor 4G, WCDMA si GSM.

Vorbind, desigur, tot de patente, tehnologii detinute de anumite companii care se reflecta in sume incredibile de bani in procese, in aceste zile s-a intamplat un miracol.

Ambele companii si-au retras plangerile din tribunalele aferente in urma unei intelegeri care s-a desfasurat, desigur, in afara tribunalului. Pe acest subiect, ZTE a dat un comunicat in care a spus ca intelegerea a fost  obtinuta in urma unui set de discutii si consultari extinse, concluzia fiind ca se va renunta  la procesul intentat de Ericsson celor de la ZTE in Germania, Anglia si Italia, cat si la procesul intentat de ZTE celor de la Ericsson.

La capitolul zvonistica, desi Ericsson nu a dat nici un comuncat, s-ar vehicula plata unei sume de 500 milioane de euro de catre ZTE celor de la Sony Ericsson.