HTC: Clientii vor telefoane mai subtiri si nu neaparat autonomie mai mare

HTC: Clientii vor telefoane mai subtiri si nu neaparat autonomie mai mare

htc-one-s

Cine nu si-ar dori un telefon ultra-mega-super subtire? Dar stim cu totii ca de cele mai multe ori grosimea carcasei afecteaza in mod direct autonomia unui device. Asta, pentru ca majoritatea producatorilor aleg sa taie din marimea bateriei cand isi supun smartphone-urile la „cure de slabire”.

HTC pretinde ca majoritatea clientilor sai prefera telefoanele mai subtiri decat pe cele care se lauda cu o durata de viata a bateriei ceva mai extinsa, asa scrie pocket-lint.com. Bjorn Kilburn, omul care se ocupa de strategia de piata a HTC, este de parere ca trebuie sa existe un echilibru intre forma telefonului si puterea acumulatorului, doar ca la un moment dat una primeaza.

Nu stim in ce masura compania taiwaneza se bazeaza in declaratii pe studii de piata si vanzari sau incearca sa isi motiveze cumva autonomia precara de care sufera noile sale modele din seria One. Daca ne luam dupa parerile din piata, noile modele sunt cu adevarat reusite, dar lasa de dorit la capitolul autonomie.

Daca ne intrebati pe noi, ne-am cam saturat sa vedem telefoane din ce in ce mai bombastice care reusesc cu greu sa treaca de o zi in utilizare. Degeaba te mandresti cu cele mai cool dotari din lume daca la sfarsitul zilei nu mai ai energie nici pentru un amarat de bip.

Un lucru este cat se poate de evident: industria dispozitivelor mobile trebuie sa vina cu o solutie care sa mareasca considerabil autonomia device-urilor, iar asta nu prin adaugarea de celule si implicit grosime/greutate…

Citește și: