HTC aduce Desire X la IFA

HTC aduce Desire X la IFA

In timp ce majoritatea producatorilor de telefoane mobile anunta tot felul de dispozitive bazate pe Windows Phone 8 sau Android Jelly Bean, HTC a dezvaluit la IFA 2012 un nou telefon cu Ice Cream Sandwich. Este vorba despre Desire X, care nu reuseste sa iasa deloc din tiparele dispozitivelor existente deja pe piata.

Noul terminal mobil dispune de un procesor Snapdragon S4 dual-core de 1 GHz, un display Super LCD de 4 inci cu rezolutie 800×480, 768 MB RAM si 4 GB de memorie interna, lacas pentru carduri microSD, plus 25 de GB pe timp de doi ani de la Dropbox pentru cei care se inscriu pentru serviciu inainte de sfarsitul lui 2013. Este evident faptul ca acesta nu este un produs high-end, ci se adreseaza mai degraba segmentului de medie al pietei. Interesanta este insa camera de 5 megapixeli cu diafragma F2.0 si lentila de 28mm, care are toate sansele sa realizeze capturi mai calitative fata de orice alta camera de telefon mobil cu rezolutie mai mare, gratie performantei superioare in lumina scazuta.

Cand vine vorba despre sunet, stim deja ca HTC ofera suport pentru codecul audio Beats, care este folosit atat pentru redarea sunetelor prin difuzorul inclus in telefon, cat si prin casti cu fir sau Bluetooth. Ca in cazul majoritatii telefoanelor mai noi, HTC Desire X este de asemenea compatibil cu tehnologia HD Voice, insa diferentele de calitate in convorbiri sunt evidente doar daca sunt folosite doua dispozitive cu suport pentru aceasta. Noul telefon va fi disponibil incepand cu luna septembrie, la un pret nespecificat momentan.

Citește și: