HP: notebook-uri cu probleme mari si 425.000$ amenda

HP: notebook-uri cu probleme mari si 425.000$ amenda

In urma mai multor sesizari ce au avut loc pe parcursul mai multor luni, din cauza faptului ca HP nu a luat o decizie mai rapida in ceea ce priveste o serie de notebook-uri, compania trebuie sa plateasca o amenda substantiala.

Avand in vedere ca vorbim de o serie de sisteme care sa incalzeau foarte tare si luau foc, amenda de 425.000$ ar putea parea blanda, dupa cum au decis cei de la US Consumer Product Safety Commission.

In alta ordine de idei, tineti cont ca pedeapsa survine nu pentru ca HP a neglijat remedierea problemei si declansarea unui program de intoarcere a sistemelor defecte in service, ci pentru ca a amanat respectiva procedura. Practic, abia dupa aproximativ 10 luni de la primele sesizari din cele 22 de evenimente dezastruoase, dintre care un utilizator a ajuns in spital cu arsuri, s-a declansat o ancheta si o intoarcere in serie a mai multor aparate.

De asemenea, merita retinut ca amenda a venit dupa ce HP a chemat inapoi in fabrica peste 90.000 de sisteme care ar fi putut intampina unele din problemele descrise mai sus, cauzate de baterii defecte.

Va dorim sa nu va aflati printre cei afectati. Oricum, din pacate, un procent important din sistemele comercializate in 2007 – 2008 a fost cu probleme.

Pentru a vedea daca dispozitivul vostru prezinta risc, parcurgeti listele de mai jos. Totusi, programele de intoarcere in service s-au incheiat la mijlocul lui 2011…

hp-expands-laptop

hp-notebook

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: