21 sept. 2012 | 10:00

HP lanseaza trei linii de notebook-uri Envy M4, Sleekbook 14 si 15

ACTUALITATE
HP lanseaza trei linii de notebook-uri Envy M4, Sleekbook 14 si 15

Incercand sa demonstreze ca notebook-urile moderne, subtiri, compacte, aspectuoase si cu un design elegant nu trebuie sa inceapa de la 5000 de lei, HP tocmai a anuntat noi serii de sisteme portabile ce avea preinstalat Windows 8.

001HP_ENVY_m4_left_facing_gallery_post

 

26 octombrie este data in care vom vedea foarte multe computere care vor include noul Windows 8. Tot atunci vom vedea, de exemplu, noul HP Envy M4 intr-o multitudine de configuratii. Cu un design inspirat din linia de notebook-uri Spectre XT, noul Envy M4 vine cu un ecran de 14 inci cu rezolutie 1366 x 768, integrat intr-o carcasa de aluminiu eloxat. Chiar daca cea mai mare deosebire estetica intre noul M4 si Envy 4 este prezenta unitatii optice, la capitolul configuratie mai sunt cateva diferente. Envy M4 vine fara posibilitatea utilizarii unui SSD in loc de hard disk ci doar cu un SSD mSATA de 32GB pentru a fi folosit ca o memorie tampon. Nu lipsesc boxele Beats Audio, dar lipseste insa o placa video cu memorie dedicata. In ceea ce priveste procesoarele folosite in aceasta linie de notebook-uri, toate configuratiile vor folosi procesoare Intel Ivy Bridge. In Statele Unite pretul de start al unor astfel de sisteme este 900 dolari.

014HP_Pavilion_Sleekbook_14_Red_right_facing_gallery_post

Notebook-urile Sleekbook 14 si 15 vin echipate cu display-uri de 14 si 15,6 inci respectiv. Cu ocazia acestei modernizari, elemente de design sunt mai viu colorate, in timp ce interiorului a beneficiat de un update la cele mai noi procesoare. SleekBook 14 va veni cu procesoare AMD in timp ce Sleekbook 15 va veni cu procesoare Intel. Sistemul de 15,6 inci va integra si un numpad, insa restul de componente interne sunt identice in cazul ambelor sisteme. Si aici lipsesc SSD-urile autentice, care sunt inlocuite cu 32GB mSATA cache, insa beneficiati de o placa video puternica de la NVIDIA si pana la 1TB hard disk. Sistemele SleekBook vor incepe de la 500, respectiv 550 dolari. Daca va incanta oricare dintre noile familii de notebook-uri, data lansarii urmatorului Windows este si data la care vom vedea noile sisteme portabile de la HP.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele