13 ian. 2012 | 09:45

HP face update WebOS – inca nu a renuntat la lupta

ACTUALITATE
HP face update WebOS - inca nu a renuntat la lupta

touchpad

Chiar daca cei mai multi utilizatori de WebOS si-au pierdut orice speranta ca cineva ii va mai ajuta cu actualizari ale sistemului de operare pentru dispozitivul portabil din dotare, in aceste zile vor fi surprinsi.

Printr-o circumstanta total neasteptata, HP a lansat in eter noi versiuni de update WebOS pentru a fi instalate Over The Air pe terminale precum faimosul TouchPad si smartphone-urile Pre 2 si Pre 3. Legat de cifrele care definesc acest update webOS, TouchPad-ul ajunge la 3.0.5, iar Pre-urile ajung la 2.2.4.

Printre schimbari se numara imbunatatiri legate de aplicatiile sistemului de operare pentru calendar si mesaje, iar Pre 2 beneficieaza in plus de un suport in ceea ce priveste compatibilitatea cu Skype sau suportul pentru protocolul MAP de Bluetooth.  MAP vine de la Message Acces Protocol si se refera la un mijloc de comuncare de tip text intre TouchPad si terminale Pre.

Legat de Touchpad, acesta beneficieaza de compatibilitatea cu protocolul HTTP pentru live streaming. Un detaliu semnificativ este integrarea functiei de dublu tap pe spatiu care se reflecta intr-un punct.