03 iul. 2012 | 17:51

Halo 4 necesita 8 GB de stocare liberi pentru multiplayer

ACTUALITATE
Halo 4 necesita 8 GB de stocare liberi pentru multiplayer

Halo 4

Unul din marile avantaje pe care jocurile de consola le aveau in trecut fata de cele de PC era usurinta de a le juca. Pana de curand, tot ce trebuia sa faci era sa iei discul din magazin, sa il introduci in consola, iar jocul rula fara alte probleme. Ei bine, generatia curenta le-a adus mai aproape de cele de PC, intrucat acum necesita chiar si spatiu pe hard disk.

Halo 4 este cel mai nou titlu afectat de aceasta noua „moda”, necesitand 8 GB de spatiu liber pe unitatea de stocare.

Aceasta limitare afecteaza insa doar modul de joc multiplayer, fiind o cerinta obligatorie pentru a accesa aceasta componenta a jocului. Nu este primul joc de Xbox 360 care are nevoie de un mediu de stocare pentru a rula, Halo: Reach necesitand prezenta unui hard disk pentru a putea accesa modul de joc Firefight. Daca privim in ograda concurentei, majoritatea titlurilor care ajung pe PlayStation 3 necesita instalarea unor fisiere importante pentru a rula, care sunt transferate de pe discul jocului pe hard disk-ul intern al consolei.

Din fericire insa, Halo 4 nu are nevoie de un hard disk intern in consola, Microsoft informand fanii prin intermediul Xbox.com ca acei 8 GB necesari pentru acest titlu pot veni pe orice fel de unitate de stocare, inclusiv stick-uri sau hard-uri conectate la Xbox 360 prin USB.