Greenpeace e suparata: iCloud merge pe carbuni, la propriu

, 11 Mar, 04:25

 

Intr-o lume guvernata de energii regenerabile, iCloud se pare ca merge pe carbuni.

GreenpeaceGreenpeace, una dintre cele mai puternice organizatii ecologice din lume, printr-un raport postat zilele trecute online a anuntat cu surle si trambite ca, desi Tim Cook se lauda ca iCloud ,,merge pur si simplu”, realitatea este mult mai macraba.

iCloud foloseste carbuni in proportie de 60% pentru a-si alimenta data centerele care sunt responsabile de buna functionare a serviciului. Faptul ca Apple a anuntat ca incepand de acum iCloud va functiona si pentru filme nu face decat sa afecteze si mai mult mediul inconjurator.

Insusi Gary Cook, senior policy analyst la Greenpeace, a afirmat „Apple e o companie bazata pe inovatie, sa cumperi insa carbuni la preturi extrem de mici nu e inovativ”. Inainte de a adopta o serie de proteste agresive, cei de la Greenpeace le recomanda celor de la Apple sa imbratiseze utilizarea de energii regenerabile precum energia solara sau energia vantului, pentru a-si propulsa data centerele.

In alta ordine de idei, este evident ca Apple are un handicap major in ceea ce priveste utilizarea surselor regenerabile de energie, daca ar fi sa comparam gigantul din Cupertino cu Facebook, Yahoo! sau Google.

In aceasta situatie, nici nu e de mirare ca Apple castiga din ce in ce mai bine intr-o perioada in care la nivel global inca mai pot fi sesizate tensiuni financiare majore.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail