GPS rusesc pe smartphone-urile SONY cu Snapdragon

GPS rusesc pe smartphone-urile SONY cu Snapdragon

snapdragonChiar daca ideea de GLONASS inca nu rezoneaza in mintea multor internauti, alternativa la GPS de la rusi pare sa castige din ce in mai multi adepti, mai ales daca este combinat cu un GPS clasic in smartphone-urile moderne.

In acest caz e vorba de modelele recente de smartphone-uri SONY cu procesoare Qualcomm Snapdragon S2 sau S3. Acestea vor primi suportul de a lucra atat cu retea GPS, cat si GLONASS prin intermediul unui update software. Referindu-ne strict la numarul de sateliti cu care veti putea interactiona in permanenta, in contextul in care veti putea lucra atat pe GPS, cat si pe GLONASS, va creste de la 31 la 55. Inca din fabrica, suportul pentru GLONASS a fost deja integrat in ultimul iPhone 4S si in Galaxy Note.

In ceea ce priveste noile smartphone-uri din seria Xperia, Xperia S si Xperia Ion vor veni amandoua cu suport hardware pentru GLONASS.

La capitolul utilitate, precizia localizarii va creste cu aproximativ 50%, particularitate care va va ajuta sa va rataciti mult mai rar.

Citește și: