20 iul. 2012 | 00:09

Google vrea o lume mai buna, prin tehnologie [+VIDEO]

ACTUALITATE
Google vrea o lume mai buna, prin tehnologie [+VIDEO]

Saptamana aceasta a avut loc evenimentul Google Ideas, care a gazduit un summit cu privire la modul de combatere a retelelor de crima organizata cu ajutorul tehnologiei. Summit-ul a avut loc la Los Angeles, iar cei de la Google au colaborat cu autoritatile pentru a strange intr-un loc atat victime, cat si oficiali din guvern si leaderi din domeniile tehnice. 

google

Dupa cum noteaza si theverge.com, pe parcursul celor 3 zile de summit nu doar ca au fost expuse idei de contracarare a crimei organizate prin tehnologie, dar au fost cautate si moduri de a pune efectiv in practica astfel de actiuni. Asadar, Google isi doreste o lume mai buna, prin depistarea si combaterea retelelor de traficanti, fie ca vorbim de droguri, arme, organe sau carne vie.

Eric Schmidt crede ca una dintre solutii ar fi posibilitatea ca oamenii sa furnizeze informatii sub protectia anonimatului prin utilizarea internetului, fara sa se teama de eventuale amenintari din partea interlopilor.

Nu putem decat sa apreciem nivelul de implicare al gigantului „motor de cautare” si ramane sa vedem in ce masura astfel de initiative vor fi adoptate si de alte companii internationale. Fara indoiala, prin puterea si implicarea acestor giganti ar putea fi eficientizat modul in care autoritatile lupta cu retelele de crima organizata.