Google Voice Search acum si in romana

Google Voice Search acum si in romana

Google a anuntat astazi ca ofera suport pentru inca 13 limbi pentru Voice Search, ajungand astfel la un numar de 42 de limbi si accente intelese in 46 de tari.

Google Voice Search in romana

Printre cele 13 limbi adaugate se numara in sfarsit si suportul pentru limba romana pe langa: bulgara, catalana, portugheza, finlandeza, galeza, ungara, norvegiana, sarba, slovaca, suedeza, basca si islandeza. Daca vreti sa va convingeti ca telefonul vostru intelege ce cautati cand ii vorbiti in romana, veti avea nevoie cel putin de Android 2.2 si o conexiune la internet.

Spre mirarea noastra, nivelul de intelegere este cat se poate de bun, astfel incat puteti folosi Voice Search-ul pentru a cauta aproape orice, fara sa mai fiti nevoiti sa tastati. Aplicatia utilizeaza o tehnologie vocala pentru a transforma cuvintele rostite in text si apoi efectueaza interogarea pe motorul de cautare Google la fel ca atunci cand s-ar introduce manual textul. Toate datele sunt prelucrate prin intermediul tehnologiilor gazduite in Cloud, nu pe telefonul mobil, ceea ce inseamna ca aplicatia este mult mai rapida si mai usor de utilizat.

Partea oarecum amuzanta consta in faptul ca odata ce setati limba romana si aveti de cautat ceva in engleza, brusc telefonul uita engleza si cauta din rasputeri sa gaseasca corespondent in romana. Cu alte cuvinte aplicatia Google intelege doar cate o limba pe rand, pe care trebuie sa o selectati din setari.

Ne-ar fi placut ca macar pentru cateva din cautarile standard sa ni se raspunda si prin voce, dar acest lucru am observat ca functioneaza doar pentru limba engleza, in romana ne sunt sugerate primele rezultate din cautarea Google. Aveti mai jos cateva exemple care subliniaza diferentele.
[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Google Voice Search/”/]

Citește și: