Google pregateste un nou smartphone Nexus

Google pregateste un nou smartphone Nexus

Desi ne-a obisnuit cu update-uri anuale cand vine vorba de seria de terminale Nexus, Google impreuna cu Samsung se pare ca tind sa micsoreze putin perioada dintre lansari.

Galaxy Nexus SUperior

Chiar daca are doar 8 luni pe piata, Galaxy Nexus a imbatranit subit dupa lansarea lui Galaxy S III. Pentru a nu ramane in urma, pe internet au aparut insa mai multe speculatii care vizeaza un update la Galaxy Nexus. Daca in cazul Galaxy Nexus vorbeam de un Samsung GT-I9250, noul Nexus poarta numele de GT-I9260, iar numele de cod al noului aparat este Superior.

Ecranul ramane cu aceeasi diagonala, 4,65 inci, noul Nexus va avea un display Super AMOLED HD. Procesorul a beneficiat de un upgrade considerabil, de la 1,2 la 1,5 GHz, dual core in ambele cazuri. Si camerele aparatului au primit cate un upgrade, de la 1,3, si 5 megapixeli, la 1,9 megapixeli si respectiv 8 megapixeli. Un aspect notabil este includerea unui slot pentru carduri MicroSD. Avand in vedere ca in trecut, Google a preferat din motive de integritate ale sistemului de fisiere sa nu faca acest lucru, schimbarea nu pare foarte naturala, desi este binevenita de catre utilizatori.

Actualul Galaxy Nexus a fost anuntat in noiembrie anul trecut. Daca Google vrea sa respecte aceeasi programare mai avem cateva luni bune pana vom afla daca aceste specificatii sunt sau nu reale.