Google pregateste un nou serviciu: G-Drive

, 09 Feb, 19:22

Google G-DriveGoogle pregateste lansarea unui nou serviciu, G-Drive, care sa concureze cu deja celebrele Dropbox si Apple iCloud. Cu alte cuvinte, avem o noua varianta pentru stocarea si gestionarea datelor in cloud.

Miscarea G-Drive nu ar fi deloc una surprinzatoare, avand in vedere succesul de care se bucura in ultima perioada acest tip de servicii. Odata cu explodarea pietei device-urilor portabile – smartphone-uri, tablete, ultrabook-uri, a crescut si nevoia utilizatorilor de stocare si de accesare a datelor de oriunde si oricand.

Servicii precum Dropbox au ajuns sa valoreze aproape 2 miliarde de dolari si sa aiba peste 50 de milioane de utilizatori, conform pocket-lint.com.

Daca pentru inceput Google G-Drive ar putea intampina ceva concurenta, in timp are toate sansele sa domine piata, asta daca luam in calcul uriasa comunitate a gigantului motor de cautare, regasita pe Gmail, Google+, YouTube si altele.

Mai mult ca sigur batalia se va duce initial la nivelul ofertelor: cantitatea de date stocate raportata la costuri. Cum Google detine resursele necesare – capacitate de stocare, putere financiara si un numar impresionant de utilizatori fideli, momentul lansarii G-Drive nu poate fi prea indepartat.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Sincer de ani de zile se vorbeste de acest serviciu.. dar pana nu exista ceva surse oficiale sunt doar niste presupuneri.

Acest serviciu exista deja dar pentru angajatii Google.

sa fim seriosi, e ca si cum ti’ai da singur fisierele la verificat celor de la cia sau alte agentii guvernamentale americane. nu mai e nevoie sa vina cineva la tine sa iti verifice pc’ul, de prosti le trimitem noi singuri.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail