Google Maps trece offline – in curand

Google Maps trece offline – in curand
10:30 07.06.2012

Google Maps Offline

Cu toate ca functionalitatea Google Maps este ireprosabila in foarte multe situatii, mai ales in occident, tot in tarile vestice isi pierde semnificativ din utilitate in momentul in care va obliga la trafic de date intr-un context in care cativa MB de internet v-ar putea costa cat biletele de avion.

Pentru a solutiona astfel de probleme si pentru a ajuta utilizatorii fara abonamente cu trafic inclus de internet sa profite de functionalitatea Google Maps, gigantul din Mountain View si-a propus un lucru extrem de nobil care va deveni realitate in cel mai scurt timp.

Google Maps Offline este o noua functie care va fi integrata gratuit in aplicatia nativa de harti a terminalelor cu Android. Dupa cum ii spune si numele, va permite accesarea continutului din Google Maps in momentul in care nu sunteti conectat la internet. Singura conditie este ca anterior sa fi descarcat hartile folosind o conexiune de date (WiFi sau 3G).

Aflata de ceva timp in beta, in laboratoarele companiei aceasta functie implica, cum este si normal, ceva spatiu liber pe terminalul pe care doriti sa o folositi. La ora actuala, nu se stie daca vor fi disponibile in modul offline si functii gen Stree View sau Navigatie. Oricum, este dragut din partea celor de la Google sa atraga atentia asupra faptului ca si o busola este suficienta pentru a va plimba cu usurinta pe hartile proaspat salvate.

Pentru a initia procedura de salvare a continutului este suficient sa apasati un nou buton din aplicatie, sa definiti un dreptunghi cu zona de interes si sa asteptati sa se salveze. Desi in timp cel mai probabil limita va fi spatiul de stocare de pe terminal, momentan sunteti limitati la zone de 10 mile patrate. Noroc ca pot fi accesate mai multe zone.

Ramane sa testam si in tara noastra noua functie, din pacate nu se stie cand va fi lansata.

loading...