Google Maps functioneaza si offline pe Android [+Video]

Google Maps functioneaza si offline pe Android [+Video]
15:48 28.06.2012

 Google Maps in modul offline

Stim cu totii cat de utila este aplicatia celor de la Google, dar si cat de enervant este sa te afli intr-o zona fara acoperire si sa nu poti identifica cel mai scurt drum catre civilizatie…

Toate problemele de acest gen vor lua sfarsit incepand de azi, odata cu introducerea functiei de lucru offline pentru Google Maps. Tot ce trebuie sa faceti este sa aveti aplicatia updatata la zi si ulterior sa accesati din meniul Settings optiunea „Make available offline”.

Din pacate, aplicatia permite salvarea partiala a hartilor, adica nu veti putea salva intreaga Romanie ci mai degraba orasele sau punctele de interes.

Conform ubergizmo.com, momentan pot fi salvate pana la 6 orase mari si folosite chiar si pentru navigare, in modul offline cu ajutorul GPS-ului integrat. Aplicatia te informeaza cu privire la dimensiunea hartilor, astfel incat sa vezi cat spatiu ocupa sau de cat trafic ai nevoie pentru a le downloada. Harta completa a Bucurestiului ocupa undeva la 26 de MB si functioneaza impecabil chiar si fara conexiune la internet.

Oricat de utila ar fi aceasta noua functie, ne-ar fi placut sa avem posibilitatea de a salva ceva mai multe informatii (harti intregi), pentru a le folosi in modul offline atunci cand planificam o excursie sau un tur al unei tari.

loading...