Google lanseaza Google Drive – toate speculatiile s-au confirmat

Google lanseaza Google Drive - toate speculatiile s-au confirmat

google_drive

Filmele arata foarte bine care este treaba cu cel mai nou serviciu al celor de la Google si un lucru este clar: gigantul din Mountain View a intrat in cursa cu Microsoft SkyDrive, Dropbox si alte cateva entitati din domeniul stocarii in cloud.

Google Drive va oferi 5 GB de spatiu gratuit pentru stocare de documente, clipuri video, imagini, PDF-uri sau alte documente.

Google Docs va fi integrat direct in serviciu cu intreaga sa functionalitate. 25GB de spatiu vor fi disponibili pnetru 2,49$ lunar, 100GB pentru 4,99$ lunar in timp ce un TB va fi disponibil pentru exact de 10 ori mai mult, 49,99$ lunar.

Adoptarea oricarui cont cu plata se va mai reflecta intr-un avantaj, spatiul de stocare din Gmail crescand la 25GB.

Daca v-ati obisnuit sa colaborati cu alte persoane la lucrari prin intermediul Google Docs, acelasi lucru va fi valabil si in Google Drive. Puteti partaja fisierele urcate, puteti adauga si primi comentarii si puteti primi notificari cand apar noi comentarii la diverse fisiere.

Faptul ca inregul continut din Google Drive este indexat se reflecta intr-un avantaj important: puteti gasi cu usurinta ceea ce cautati prin criterii concludente precum tipul fisierului, proprietarul, un cuvant cheie si nu numai.  Serviciul are pana si functie OCR in timp real, facand o treaba foarte buna in a recunoaste textul din documente scanate.

Definit ca un serviciu care se integreaza perfect in experienta de utilizator Google, oricine poate urca pe Google Drive continut pe care in secunda urmatoare sa-l partajeze cu cateva click-uri pe Google+ urmand ca in viitorul apropiat acelasi lucru sa fie valabil si cu fisiere din Google Drive atasate unor emailuri din Gmail.

Disponibil momentan pentru Mac, PC si Android, urmand ca in scurt timp sa-l gasim si in AppStore pentru iPhone sau iPad, Google se lauda cu faptul ca Google Drive este o platforma deschisa si in continua dezvoltare. In traducere, daca totul merge cum trebuie, dezvoltatorii terti vor putea crea unelte pentru trimis faxuri, editat clipuri video, creat website-uri, toate in cloud, direct pe Google Drive.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: