Google doneaza Sky Map comunitatii Open Source

, 23 Ian, 09:30

google-sky-map

Echipa de dezvoltatori Google Sky Map, a anuntat prin intermediul Google Reasearch Blog directia in care populara aplicatie merge.

Lansata in luna mai a lui 2009, Sky Map a fost descarcata de peste 20 milioane de ori. Pe langa scopul evident de a-ti permite sa vezi stele, planete si alte corpuri ceresti, ideea din spate era sa permita utilizatoriilor sa profite de un cumul de senzori prezenti in primele telefoane cu Android. Din diverse motive, echipa a decis ca este cazul sa dea drumul codului sursa al aplicatiei. Acesta este disponibil complet gratuit pe Google Code la adresa http://code.google.com/p/stardroid/. Sperand ca cineva sa continue dezvoltarea aplicatiei, aceeasi echipa va colabora cu Carnegie Mellon University, o universitate care prin diverse proiecte studentesti s-a angajat sa actualizeze Sky Map.

Ca o manifestare a entuziasmului si incantarii de a fi participat la aplicatia in jurul careia s-a creat o comunitate de utilizatori pasionati de astronomie, articolul care anunta aceasta veste se incheie cu un citat dintr-un email primit in urma cu ceva timp:

,,Am stat cu fiul meu si ne-am uitat in jur la planete pentru aproximativ 45 de minute… timp petrecut cum se cuvinte, multumesc.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail