Google Chrome OS se imbraca in haine noi: Aura

Google Chrome OS se imbraca in haine noi: Aura

Google Chrome OS in varianta pentru dezvoltatori a incetat sa arate ca un simplu browser si a adoptat un window manager care il face sa semene mai mult cu un sistem de operare clasic. Noua interfata poarta numele de Aura si beneficiaza de cateva particularitati foarte interesante.

Google pare sa imprumute concepte atat de la Microsoft, cat si de la Apple, intrucat noua arhitectura foloseste un taskbar foarte asemanator cu cel din Windows 7 si 8, cat si un app launcher care functioneaza pe acelasi principiu ca Launchpad-ul din Mac OS X Lion. Aplicatiile folosite mai des pot fi lipite pe „raft” (denumirea Google pentru taskbar), insa ruleaza in ferestre de Chrome, nu ca programe native. In afara de noua interfata, Chrome OS recunoaste acum extensiile tar, gz si bzip2, iar suportul pentru mai multe monitoare a fost imbunatatit.

La o prima vedere, totul arata bine, insa va trebui sa punem mana pe noua versiune de Chrome OS inainte sa ne putem da cu parerea. Cert este ca Google pare ca a inteles faptul ca functionalitatea unui sistem de operare este mai importanta decat simplitatea pe care o poate oferi un browser.

In cazul in care sunteti curiosi de niste detalii mai tehnice despre Aura, exista informatii suplimentare pe site-ul oficial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: