07 mart. 2012 | 08:00

Gigabyte promite ultrabook-uri cu putere de notebook: U2442V, U2442N

ACTUALITATE
Gigabyte promite ultrabook-uri cu putere de notebook: U2442V, U2442N

U2442V 1

Incercand un pic sa duca la extrem notiunea de ultrabook a celor de la Intel, Gigabyte a anuntat la CeBIT doua sisteme portabile cu specificatii asemanatoare – U2442V, U2442N, doar ca unul are procesor ultra low volta, iar celalalt are procesor obisnuit de notebook.

Integrand procesoare Core i din seria Ivy Bridge de la Intel, ultrabook-urile pot fi configurate atat cu SSD-uri, cat si cu hard disk-uri obisnuite, partea a doua fiind destul de dubioasa. Ca cip grafic, o alta noutate este performanta de a integra in carcasa inca un GPU pe la langa IGP-ul celor de la Intel. NVIDIA GeForce GT640M va face pereche cu urmatoarea generatie de Intel HD Graphics pentru a integra conceptul de switchable graphics. Pe laterale se gasesc  porturi USB 3.0, doua porturi USB 2.0, un port HDMI, Thunderbolt.

Diferenta dintre modelul cu N si cel cu V este ca primul vine cu procesor normal si al doilea cu ultra low voltage.

Desi arata bine pe din afara, Gigabyte U2442V si U2442N sunt totusi mai masive decat sistemele pe care le-am vazut pana acum in acest segment de piata. In parte, desigur, aceste dimensiuni un pic prea generoase se datoreaza includerii unui hard disk normal si a unui GPU dedicat.

Partea de deasupra este facuta din aluminiu eloxat, insa interiorul este din plastic, combinatie care nu da un sentiment de produs scump, dar nici foarte ieftin. Tastatura este luminata, insa balamalele nu par foarte bine construite, aspect care se reflecta intr-un ecran foarte jucaus… nu intr-un mod pozitiv.

Ambele modele, U2442V si U2442N, ar trebuie sa fie disponibile pe piata pana la sfarsitul lunii mai, cu un pret de aproximativ 1000$.

Ultrabook U2442V 2