Getty Images trece si la fotografii realizate in aplicatii iPhone?

Getty Images trece si la fotografii realizate in aplicatii iPhone?
Alexandru Rizea
Alexandru Rizea
05:41 09.03.2012

Iphone Photo

Sa o luam cu inceputul… Fotograful sportiv Nick Laham, dupa ce a facut o serie de fotografii folosind echipamente profesionale, a trecut la iPhone pentru a imortaliza membrii echipei New York Yankees. Mai exact, sesiunea foto a fost prelungita cu o serie de imagini realizate cu aplicatia Instagram de pe iPhone.

Partea interesanta a venit in momentul in care respectivele imagini au fost achizitionate, pentru a fi ulterior comercializate, chiar de website-ul www.gettyimages.com –  unul dintre cele mai mari portale de distributie de fotografie din lume.

Surpriza este data de faptul ca e prima oara cand un set imagini realizate cu un telefon sunt percepute ca fiind atat de calitative, incat sa poata fi comercializate pentru a fi folosite legal in publicatii. Desi pasionatii de calitate vor putea cu usurinta sa atace nivelul de calitate al acestor fotografii, in 9 din 10 contexte sunt perfect utilizabile, chiar si in cazul in care o imagine de dimensiunea unui patrat, ca mai sus, are 2,4 megapixeli dimensiune finala.

Credeti ca imaginile realizate cu telefonul vor putea fi in curand folosite si la panouri publicitare de mari dimensiuni?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI