Foursquare renunta la Google Maps, trece pe Open Street Map

Foursquare renunta la Google Maps, trece pe Open Street Map

Foursquare open street

In momentul in care, din intamplare sau nu, intrati pe foursquare.com, nu mica va fi mirarea vazand ca harta folosita pentru a monitoriza check-in-urile va fi alta decat Google Maps – e vorba de Open Street Map.

Intreaga campanie de informare se rezuma la producatori de PC si Mac-uri, doua piete care, desi par a avea din ce in ce mai multe in comun cu smartphone-urile, de fapt nu prea au.  In orice caz, desi pe iPhone sau Android veti vedea in continuare hartile folosind Google Maps API de la Google, pe un PC situatia este alta.

Foursquare a decis sa treaca pe Open Street Map pentru harti pentru simplul fapt ca este gratuit, situatie care de mai bine de un an nu mai era valabila cand venea vorba de hartile in format Google. Compania din Mountain View a inceput sa taxeze anul trecut toate website-urile, indiferent daca aveau sau nu de castigat din implementarea acestei functii in orice website.

Desi multe alte servicii au anuntat trecerea la OpenStreetMap, e interesant sa vezi schimbari majore de aspect in website-uri care sunt la fel de foarte multi ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: