Flickr cam interzice postarea de imagini pe Pinterest

Flickr cam interzice postarea de imagini pe Pinterest
10:50 26.02.2012

flickr

In urma dezbaterilor de acum cateva zile legate de legitimitatea continutului postat pe Pinterest fara a cere acordul nimanui, Pinterest a facut publice cateva linii de cod pentru a dezactiva  pinning-ul de poze de pe site-urile care au integrat respectivele linii in codul sursa.

Primul candidat vine sub forma celebrului Flickr.com, website-ul uneia dintre cele mai mari comunitati de fotografi din lume. Incepand cu aceste zile, o parte considerabila din site, mai precis paginile utilizatorilor care nu si-au dorit sa fie publice sau paginile celor care au dezactivat functia de partajare, au fost optimizate pentru a afisa mesajul de mai sus.

Desi in continuare exista posibilitatea ca cineva sa descarce manual o imagine de pe Flickr si sa o posteze pe Pinterest, creatorii Flickr spera in schimb ca aceasta metoda sa fie prea complicata pentru cei mai multi.

Mai trist e insa altceva: daca alte website-uri merg pe urmele Flickr, astfel de precedente ar putea sa loveasca destul de tare in popularitea Pinterest. Personal, mi se pare ca Pinterest este o poarta catre un amalgam de site-uri cu imagini diverse si nu un site care promoveaza pirateria. Ramane insa sa vedem ce va decide comunitatea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI