Flickr cam interzice postarea de imagini pe Pinterest

Flickr cam interzice postarea de imagini pe Pinterest

flickr

In urma dezbaterilor de acum cateva zile legate de legitimitatea continutului postat pe Pinterest fara a cere acordul nimanui, Pinterest a facut publice cateva linii de cod pentru a dezactiva  pinning-ul de poze de pe site-urile care au integrat respectivele linii in codul sursa.

Primul candidat vine sub forma celebrului Flickr.com, website-ul uneia dintre cele mai mari comunitati de fotografi din lume. Incepand cu aceste zile, o parte considerabila din site, mai precis paginile utilizatorilor care nu si-au dorit sa fie publice sau paginile celor care au dezactivat functia de partajare, au fost optimizate pentru a afisa mesajul de mai sus.

Desi in continuare exista posibilitatea ca cineva sa descarce manual o imagine de pe Flickr si sa o posteze pe Pinterest, creatorii Flickr spera in schimb ca aceasta metoda sa fie prea complicata pentru cei mai multi.

Mai trist e insa altceva: daca alte website-uri merg pe urmele Flickr, astfel de precedente ar putea sa loveasca destul de tare in popularitea Pinterest. Personal, mi se pare ca Pinterest este o poarta catre un amalgam de site-uri cu imagini diverse si nu un site care promoveaza pirateria. Ramane insa sa vedem ce va decide comunitatea.

Citește și: