„Fat Thumb” revolutioneaza utilizarea smartphone-ului cu o singura mana [+Video]

„Fat Thumb” revolutioneaza utilizarea smartphone-ului cu o singura mana [+Video]
16:19 05.07.2012

 Utilizarea telefonului cu ajutorul Fat Thumb

Pe zi ce trece, telefoanele devin mai mari, mai performante si cu ecrane care se apropie tot mai mult de specificatiile si diagonalele televizoarelor din sufragerie. Pe cat de util este un display mare si cu o rezolutie HD, pe atat de greu de folosit se dovedeste a fi telefonul cand ai doar o mana libera si vrei sa suni, sa scrii sau sa gasesti ceva in timp record.

Aici intervine o echipa de specialisti de la universitatea Calgary din Canada care a dezvoltat un software menit sa usureze utilizarea smartphone-urilor cu o singura mana. Tehnica se numeste Fat Thumb si consta in detectarea suprafetei degetului mare care este utilizata intr-un anumit moment.

Astfel, miscarile obisnuite pe touchscreen sunt interpretate normal, iar utilizarea unei suprafete marite a degetului mare devin echivalente cu anumite miscari multi-touch. Dupa cum noteaza si engadget.com, Fat Thumb se dovedeste a fi o metoda mult mai rapida, mai comoda si mai eficace atunci cand vrei sa utilizezi telefonul cu o singura mana, lucru perfect demonstrat si in videoclipul de mai jos.

Ramane sa vedem in cat timp dezvoltatorii de software vor implementa astfel de actiuni la scara larga in asa fel incat orice telefon, indiferent de marime, sa devina ceva mai usor de folosit…

loading...