Facebook se reinventeaza pe iOS – renunta la continut HTML5

, 24 Aug, 04:48

Desi in 9 din 10 cazuri aplicatiile populare precum Facebook beneficieaza de actualizari incrementale, de aceasta data se pare ca vorbim de o exceptie importanta de la regula.

Facebook fara HTML 5

Noua versiune de Facebook pentru iPad si iPhone, dupa spusele reprezentantilor companiei, este rezultatul a peste 6 luni de munca. Complet reinventata la nivel de codare, chiar daca interfata pare identica cu ce am vazut pana in acest moment, noua aplicatie Facebook este total diferita.

Renuntandu-se complet la insertul de continut HTML5 in aplicatie performanta acesteia fost dublata. Pentru prima oara vorbim de o aplicatie de Facebook nativa. Pentru a rezolva problema cea mai mare, echipa de dezvoltatori a impartit performanta in 3 capitole: performanta la pornire, performanta la navigarea prin News Feed si performanta la deschiderea imaginilor. Dupa ce au fost analizate separat si remediate, toata lumea a fost multumita de rezultate.

Printre alte functii noi care vin cu acest update se numara interfata Timeline vizibila pentru prima oara pe iPad. Avem acum parte de animatii si suport pentru cateva gesturi. Cel mai simplu si de efect gest este inchiderea unei fotografii printr-o actiune de swipe pe ecran, cu un deget, de sus in jos. Pentru a fi in permanenta la curent, printr-un algoritm de tip Push, in orice moment in care sunt postate informatii noi pe Facebook in partea de sus veti vedea un buton marcat clar New Stories.

Ca un handicap al faptului ca aplicatia nu mai este dominata de continut HTML5 putem defini lipsa unui sistem mult mai rapid de actualizari. Ca o solutie temporara la problema, parti minore din aplicatie vor mai exista in format HTML5, respectivele parti sunt insa de un impact minor si functioneaza doar ca niste cai de access pentru ca cei de la Facebook sa poata insera rapid linii de cod noi. Din experienta de cateva minute de utilzare a noii aplicatii sentimentul este foarte placut.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail