Facebook dezminte: nu citeste SMS-urile pe ascuns

, 28 Feb, 10:00

Facebook SMS

Pornind de la faptul ca instalarea aplicatiei Facebook pentru Android cere accesul la citirea, editarea si receptia SMS-urilor, cotidianul britanic The Sunday Times a pornit o serie de acuze legate de modul in care Facebook incalca viata privata a utilizatorilor.

Desi in textul articolului se laudau ca Facebook a recunoscut ca citeste mesaje ca o etapa intermediara pana la lansarea unui nou serviciu, pentru The Verge un reprezentat al retelei sociale a dezmintit cu indarjire aceasta afirmatie. Pe de alta parte, oficialul a atras atentia ca, din moment ce se cere acordul la instalare, citirea nu ar fi ilegala.

Pe de alta parte, se pare ca Facebook pregateste implementarea unei noi functii, care va profita si de aceasta optiune, dar care nu este intr-un stadiu „gata pentru public”.

Oricum, tonul articolului The Sunday Times era indubitabil malitios si incisiv – „Un membru al corpului academic a afirmat ca multe dintre aplicatii sunt doar o masca pentru sapatul dupa informatii private, iar un antreprenor in domeniul smartphone-urilor ne-a marturisit ca singurul lui motiv pentru care posteaza aplicatii pe internet este de a le incarca cu relclame.”

Se intampla rar sa luam apararea celor de la Facebook, dar in acest caz acuzatiile par nefondate din partea unui ziar de renume. Ce parere aveti?

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail