ExactTrak Security Guardian: A aparut stick-ul USB kamikaze

ExactTrak Security Guardian: A aparut stick-ul USB kamikaze

Noul stick USB ExactTrak pare perfect pentru cei care obisnuiesc sa tot piarda datele de pe stickul USB sau pentru cei care detin informatii strict secrete. ExactTrak Security Guardian nu e un stick de memorie ordinar, ci unul cu personalitate: daca e furat, poate face tot felul de lucruri, inclusiv sa se autodistruga.

ExactTrak Security Guardian, ExactTrak, Security Guardian

Stickul are propria baterie, deci functioneaza inclusiv daca nu este introdus intr-un computer, are cip GPS si card SIM, prin urmare poate fi conectat la internet si, mult mai important, poate fi detectat.

Luam un scenariu oarecare… simplu, comun: esti detectiv particular, ai inregistrat pe stickul USB dovezi clare ca Prima Doamna a, sa zicem, Statelor Unite, are un amant – sa spunem comandantul general irakian. Presedintele american a aflat de datele pe care le detii si, ghinion, in timp ce esti urmarit, stickul, buclucas, iti aluneca din buzunar si-l pierzi. Evident, realizezi impactul, asa ca iei imediat masuri. Ce e de facut?

ExactTrak a construit dispozitivul in asa fel, incat sa poti sterge de la distanta fisierele pe care le contine – stergerea se face prin inchiderea memoriei printr-o comanda trimisa fie de pe consola de management al dispozitivului, fie printr-un mesaj text de pe un numar prestabilit. De asemenea, prin activarea unui cod, stickul poate sa se inchida singur. Iar daca vrei sa ai siguranta maxima, exista si o a treia varianta: distrugerea stickului USB, tot de la distanta. Suna palpitant, nu?

Cat costa minunatul stick? Poate fi platit un fel de contract de service, care este cam 30 de euro pe luna, si se poate opta pentru stocare de 16 sau de 32GB.

Aveti date secrete sau va multumiti si cu un stick USB Kingston sau Corsair sau Hama sau alta marca?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: