Epson L800, L200, L100 – Uita de grija cartuselor

Epson L800, L200, L100 - Uita de grija cartuselor

Epson a lansat astazi o gama noua de imprimanta ce aduce consumatorului tehnologia din zona industriala.

Stim cu totii ca a avea o imprimanta cu jet de cerneala poate fi un chin absolut atunci cand dorim sa o folosim dupa o perioada de repaos, sau este extrem de costisitoare atunci cand vine vorba de achizitionarea unor noi cartuse. Cat despre reumplere nu cred ca mai este nevoie sa mentionez toate problemele pe care le putem intalni. Astazi Epson ne-a facut o surpriza placuta. Am fost incantat sa vad ca s-au gandit sa aduca o parte din tehnologia industriala pe piata de consumer. Lansarea celor 3 modele de imprimanta, L100, L200 si L800 reprezinta un pas inainte pentru aceasta industrie foarte profitabila. Nu am sa va vorbesc de situatia financiara a lui Epson, voi lasa pe cei de la publicatiile de business sa o faca.

Plotterele folosesc un sistem asemanator Fast Ink Top-Up (aceasta este denumirea celor de la Epson), in industrie este mai cunoscuta denumirea CCIS (continuous ink supply system). Aceste imprimante detin un sistem de capete de imprimare conectate prin furtune la o serie de rezervoare externe de mare capacitate. In acest fel costurile pe pagina sunt mult mai reduse, reumplerea cartuselor se face foarte rapid si economic, iar dispozitivul poate functiona aproape continuu pentru volume mari de printare.

Noua serie de imprimante Epson poate reduce costurile de imprimare color foarte mult pentru aceia care doresc sa isi printeze fotografiile facute in vacanta sau pentru cei care au nevoie de un dispozitiv fiabil, usor de intretinut si cu un cost redus al consumabilelor. Imprimantele sunt dotate cu cartuse de cate 70 ml pentru fiecare culoare, L100 si L200 folosind 3 nivele de cuoare + negru iar L800 5 nivele de culoare + negru. Astfel volumul de printare poate fi in medie de 4000 de pagini doar cu cartusul negru (bineinteles vorbim de pagini text) si aproape 6500 pagini color (text si grafice) cu doar o singura reumplere a cartuselor.

Diferentele dintre modele sunt destul de simplu de retinut, L100 este doar imprimanta, L200 este multifunctional cu un scanner de 600 dpi, iar L800 este imprimata foto cu viteza mare la printare color, o paleta mai larga de nunante de culoare avand in vedere cele 6 cartuse diferite, cu o viteza mai mare de imprimare si posibilitatea printarii pe CD/DVD. Preturile sunt ceva mai mari in ceea ce priveste achizitia echipamentului insa pot fi usor amortizate prin preturi incepand cu 29 de lei pentru o rezerva de 70 ml. Pe langa faptul ca sunt extrem de usor de umplut, fiecare rezerva detine exact cantitatea de cerneala necesara, rezervoarele sunt externe si usor accesibile si durata recomandata de producator pentru reincarcare este de 1 an. Acest lucru inseamna ca nu mai trebuie sa ne batem capul sa scoatem odata la cateva zile o pagina de test pentru a evita uscarea cartuselor.

Toate imprimantele sunt livrate cu cartuse, (pardon, rezerve) pline de cerneala si cu 2 rezerve negre in plus. Astfel aveti posibilitatea printarii a peste 10.000 pagini din momentul cumpararii dispozitivului. Mai jos aveti un tabel cu caracteristicile de baza ale imprimantelor si in curand veti putea „savura” un review al uneia dintre ele.

[table id=101 /]

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Imprimante Epson/”/]

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: