Din 2013 vom putea zbura in cosmos

Din 2013 vom putea zbura in cosmos
00:08 17.07.2012

Richard Branson, CEO-ul Virgin, ne-a tot promis primul zbor comercial in spatiu, dar se pare ca acest lucru va fi posibil doar incepand de anul viitor. Programul Virgin Galactic va fi demarat incapand cu 2013, cu o oarecare intarziere fata de anul 2011 care fusese propus initial.

Virgin Galactic

Miliardarul se va afla la bordul navei SpaceShipTwo impreuna cu doi dintre copiii sai si vor participa la primul zbor in cosmos, destinat turistilor amatori. Nava a efectuat deja o serie de teste si este capabila sa zboare la 100 de kilometri deasupra pamantului, pentru o calatorie de aproximativ 2 ore si jumatate, in care pasagerii se vor bucura si de 5 minute de imponderabilitate totala.

Pana acum 529 de doritori s-au inscris pe lista de asteptare si spera sa prinda un loc in nava, pentru care vor plati aproximativ 200.000 de dolari. Dupa cum observa si engadget.com, toti participantii vor trebui sa ia parte la o saptamana de antrenamente inainte de calatoria in spatiu.

Ramane sa vedem in ce masura va reusi Virgin Galactic sa popularizeze acest tip de calatorii in cosmos si mai ales sa ofere un pret ceva mai accesibil, dar pana atunci cei carora le surade ideea se pot inscrie aici.

loading...