Detalii despre urmatorul Xbox, scapate pe internet

Detalii despre urmatorul Xbox, scapate pe internet

xbox 720

Se pare ca o noua consola este intr-adevar in procesul de dezvoltare in laboratoarele Microsoft, intrucat un document din 2010 care explica noul concept al Xbox 720 a fost scapat pe internet. Acesta ofera detalii despre consola in sine si hardware-ul pe care va fi bazata, o noua versiune de Kinect si integrare cu ochelari pentru realitate augmentata.

Se pare ca planul este ca noul Xbox sa fie de sase ori mai puternic decat Xbox 360, iar hardware-ul descris in documentul care a fost deja dat jos de pe Scribd de catre avocatii Microsoft sugereaza ca acest lucru va putea fi implinit. La baza vor sta sase sau opt procesoare ARM x86, fiecare in parte tactate la 2 GHz, impreuna cu un procesor tri-core PowerPC care sa ofere compatibilitate cu jocurile de Xbox 360. Memoria RAM DDR4 de 4 GB ar trebui sa fie arhisuficienta, iar tehnologii precum Blu-Ray, afisare in 3D, multitasking, suport pentru periferice si jocuril in 1080p vor fi punctele forte ale noii console.

Kinect v2 apare in respectivul document ca o versiune imbunatatita a senzorului existent deja, cu posibilitatea de a capta miscarile a patru jucatori in acelasi timp. O selectie de periferice care sa functioneze impreuna cu noul Kinect este in plan, insa targetul pentru acest gen de jocuri este inca piata de gameri casual. Un concept foarte interesant este insa Kinect Glasses, un dispozitiv nu foarte diferit fata de Google Glass, care ofera functii de realitate augmentata.

Software-ul va fi bazat pe Windows 8, oferind dezvoltatorilor posibilitatea de a lansa aplicatii pentru Xbox 720 mult mai repede, intrucat nu este nevoie de dezvoltare separata.

Planul este ca aceasta consola sa fie lansata in 2013, la un pret de inceput de 300$, cu senzorul Kinect v2 integrat. Microsoft spera ca aceasta noua cutie sa fie valabila timp de zece ani, perioada in care spera sa vanda 100 de milioane de unitati.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: