Demonstratie Intel la CeBIT: ultrabook cu touchscreen capacitiv

Demonstratie Intel la CeBIT: ultrabook cu touchscreen capacitiv

windows_touch_ultrabook

Chiar daca era un parteneriat pe care multi il speculau, la CeBIT a fost primul loc in care aceasta combinatie a celor de la Intel a putut fi si experimentata.

Un concept nou de sistem portabil – ultrabook cu panou capacitiv de 13,3 inci, acest sistem este primul prezentat ca model demn de urmat de catre Intel. Minunat ca si calitate a constructiei, acest sistem a fost gandit pentru demonstra creatorilor de echipamente OEM posibilitatile pe care le ofera platforma de ultrabook in combinatia care trebuie.

Momentan preinstalat cu Windows 7, respectivul sistem iti dadea un sentiment extrem de  placut cand navigai prin aplicatia de citit reviste, Zinio. Practic, in acest format Intel a reusit sa recreeze sentimentul pe care ti-l da un smartphone sau o tableta de ultima generatie – toate acestea, dintr-un pachet mult mai util.

Ca o revelatie majora e faptul ca Intel este printre primii care a reusit sa integreze intr-un dispozitiv un panou capacitiv mai mare de 10 inci. Desi probabil ca acest sistem combinat cu Windows 8 Consumer Preview ar fi fost o combinatie fatala pe partea de comenzi touch, Intel a refuzat recrearea experimentului.

Pentru a atrage atentia asupra faptului ca un astfel de sistem nu este extrem exagerat, Dave Rogers de la Intel a mentionat cu entuziasm ca producatorii OEM de echipamente au adoptat deja acest design, insa va mai dura pana aproape de sfarsitul anului pana vom vedea primele astfel de produse cu branduri gen Toshiba, Asus, Samsung sau, cine stie, poate si SONY.

windows_touch_ultrabooko