Dell a anuntat o tableta business cu Windows 8: Latitude 10

Dell a anuntat o tableta business cu Windows 8: Latitude 10

Cu toate ca mai dureaza cateva luni pana vom vedea primele tablete cu Windows 8 sau Windows RT pe piata, producatori precum Dell se inghesuie sa prezinte presei ultimele creatii din aceasta gama de produse.

Dell_Latitude_10-580-75

Dell Latitude 10 este o tableta cu un ecran de 10,1 inci, care vine cu Windows 8 preinstalat si este destinata segmentului de utilizatori business. Tableta foloseste un SoC Intel Clover Trail, 2 GB RAM si un SSD de 128 GB. Dispozitivul are o grosime de un centimetru si cantareste 680 de grame. Bateria integrata are o autonomie de 30 WHr, dar mai important decat atat este faptul ca aceasta poate fi schimbata cu usurinta, o noutate pentru aproximativ 95% dintre tablete. Camera din fata tabletei este capabila de video conferinta la rezolutie 720p, in timp ce camera de pe spate poate realiza capturi foto la 8 megapixeli.

Daca va doriti mai multa precizie in interactiunea cu tableta, va exista si un stylus Wacom ce poate fi achizitionat optional. Pe partea de conectivitate celulara nu exista nici un fel de informatii, in schimb este aproape sigura prezenta unui modul Bluetooth si a unui chipset WiFi. In ceea ce priveste utilizarea efectiva, ecranul poate detecta zece puncte simultan, in timp ce calitatea panoului folosit se reflecta in unghiuri foarte bune de vizualizare.

Contra unei sume generoase, poate fi achizitionat si un dock pentru productivitate sporita. Acesta include 4 porturi USB 2.0, un port Gigabit Ethernet si un HDMI. In cazul in care vreti sa cititi un document mai mare, sau vreti sa va uitati la un film in conditii mai bune, in momentul in care ati pus tableta in dock aceasta se pozitioneaza automat la un unghi de vizionare mai confortabil. Incepand cu luna ianuarie a anului viitor, pentru mediile enterprise, va exista si o versiune a tablete cu cititor de amprente si smart-card reader.

Nu  avem informatii legate de pret, insa primele zvonuri in ceea ce priveste disponibilitatea lui Latitude 10 sugereaza data de 26 octombrie ca momentul aparitiei pe piata a acestuia.

dell-latitude-10-rear-540x334

Citește și: