20 mart. 2012 | 13:00

Cum castigi bani din actiunile Apple

ACTUALITATE
Cum castigi bani din actiunile Apple

photo_stanford

In urma unui comunicat din partea Apple, publicat astazi pe website-ul de PR al companiei, au fost relevate cateva planuri financiare ale companiei.

In primul rand, incepand cu al patrulea trimestru fiscal din 2012, care incepe pe 1 iulie, fiecare posesor de actiuni in companie va primi 2,65$ per actiune trimestrial. Asadar, pe langa faptul ca puteti cumpara actiuni la Apple si le puteti vinde cu un profit considerabil peste o luna, in momentul in care tineti respectivele actiuni veti primi bani trimestrial.

Pe langa acest aspect, avand in vedere surplusul de numerar al companiei, Tim Cook impreuna cu Consiliul Director au considerat ca o investitie foarte buna ar fi in recumpararea actiunilor Apple de pe piata. In prima etapa, care va incepe pe 30 septembrie anul acesta, adica inceputului anului fiscal 2013, 10 miliarde$ vor fi cheltuite pentru achizitia de actiuni. Acest trend al reachizitiei de actiuni va continua 3 ani, timp in care se vor cheltui nu mai putin de 45 miliarde de dolari.

Pentru a linisti investitorii, intr-o anumita masura, Tim Cook, CEO-ul Apple a afirmat in acelasi comunicat „Am folosit o parte din banii nostri pentru pentru a face investitii grozave in afacerea noastra prin procese sporite de cercetare si dezvoltare, achizitii, deschidere de noi magazine retail, preplati strategice, investitii in lantul de livrarii si, nu in ultimul rand, in dezvoltarea infrastructurii proprii. Veti vedea mai multe astfel de activitati in viitor.”

In ceea ce priveste lansari de noi produse sau succesul noului iPad, nu a comentat nimeni din conducerea companiei nimic.