Cum arata prima pagina web din lume?

Cum arata prima pagina web din lume?

Astazi nu ne putem imagina lumea fara existenta internetului, care ne ofera acces instant la informatiile si serviciile de care avem nevoie zilnic. Lucrurile insa nu au fost intotdeauna asa. V-ati intrebat vreodata care a fost prima pagina de internet si mai ales cum arata?

World Wide Web

Ei bine raspunsul il puteti gasi aici in pagina creata de Tim Berners-Lee pe un computer NeXT in anul 1991, care reprezenta o sursa de informatii despre atunci noul si incitantul World Wide Web. Pagina actuala este de fapt o copie pastrastata de CERN si updatata pe masura ce proiectul WWW a evoluat.

Dupa cum noteaza si TheVerge.com, se pare ca nu exista nici un screenshot al paginii originale, dar vizitand adresa ne putem face o idee destul de clara despre cum arata internetul la inceputuri. Trebuie sa recunoastem ca un asemenea demers ne poate oferi o imagine de ansamblu atat asupra mediului WWW cat si a modului in care acesta s-a transformat de-a lungul timpului, pentru a raspunde la cat mai multe cerinte si nevoi ale utilizatorilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: