09 aug. 2012 | 14:00

Cum ar fi sa-ti controlezi PC-ul… cu o planta? [+VIDEO]

ACTUALITATE
Cum ar fi sa-ti controlezi PC-ul... cu o planta? [+VIDEO]

Din categoria inventiilor trasnite, trebuie sa va prezentam noua descoperire a celor de la Disney Research care permite controlul computerului cu ajutorul plantelor.

botanicusinteractus

 

Da ati auzit bine. Daca v-ati saturat de mouse, tastatura sau touchscreen atunci puteti trece la „pipait planta de pe birou”. Denumit Botanicus Interactus, noul sistem este format dintr-un electrod introdus in solul unei plante fie ea vie sau artificiala. Utilizand tehnologia SFCS (Swept Frequency Capacitive Sensing), jucaria este capabila nu doar sa detecteze faptul ca planta a fost atinsa ci si pozitia sau intesitatea contactului.

Principiul de functionare este oarecum similar cu cel integrat in ecranele touch capacitive, doar ca monitorizeaza o gama ceva mai extinsa de frecvente. Probabil ca multi dintre voi se intreaba la ce ne-ar ajuta un asemenea „controller natural”. Ei bine, videoclipul de mai jos prezinta cateva aplicatii si ceva mai multe detalii despre metodele de functionare.

Trebuie sa recunoastem ca ideea este cel putin ciudata, dar dupa cum noteaza si gizmag.com, ar fi extrem de interesant sa stim ca putem interactiona cu o serie de obiecte din casa, iar acestea ar putea sa ne „inteleaga” sau sa „raspunda” la atingere.