Cum a sucit iPhone mintile artistilor

Cum a sucit iPhone mintile artistilor

Cand iPhone-ul devine si muza, dand artei un impuls spiralat si infinit, inseamna ca deja avem de-a face cu un produs care si-a depasit conditia vulgara de banal instrument al setei de comert si pasit pe taramul unei… spiritualitati.

Sa trecem la stirea concreta:

Muzeul de Stiinta din Londra gazduieste o sculptura excentrica si rasucita, cu design de… iPhone. Opera de arta apartine companiei de arta inovatoare Electroboutique, a artistilor rusi Alexei Shulgin si Aristarkh Chernyshev.

3G International, iPhone, iPhone art, iPhone 3G

Piesa „3D International” foloseste ”limbajele culturii pop, media si ale istoriei artei, puse in corespondenta cu un limbaj al marketingului corporativ”. Cu alte cuvinte, scopul este de a atrage atentia asupra modului in care tehnologia s-a infiltrat in societate, distorsionand-o.

Ce parere aveti? Voua ce va inspira?

Oricum, arta creata de cei doi artisti rusi este cu totul aparte, mizeaza mult pe efectul de surpriza si are elemente de interactivitate nuantate, care intervin la diferite niveluri de simt.

Daca se intampla sa aveti drum pe la Londra, pana la data de 14 februarie expozitia este deschisa, iar intrarea la muzeu, dupa cum am citit pe site, este libera.

Citește și: