Cu ocazia Olimpiadei, Google isi actualizeaza hartile

Cu ocazia Olimpiadei, Google isi actualizeaza hartile

In cazul in care cineva credea ca suntem prea putin urmariti de satelitii ce orbiteaza in jurul Pamantului, Google tocmai a confirmat pe blogul oficial ca a integrat in serviciile sale cartografice noi imagini de inalta calitate.

Google Maps

Atat Google Maps, cat si Google Earth au primit un update semnificativ sub forma unor noi imagini de inalta rezolutie. Mai precis, Google a anuntat ca 25 de orase si 72 de tari si regiuni, printre care si Romania, au primit volume foarte mari de imagini noi pe care le pot deja accesa.

Tot din acest update fac parte mai multe zone din Spania si SUA care au primit imagini aeriene realizate la un unghi de 45 grade, cu rezultate asemanataore functiei Bird’s Eye din Bing. Prin aceasta metoda au fost deja fotografiate 21 de orase din SUA si alte 7 din restul mapamondului. In stilul clasic, Brazilia, China si Mexic sunt doar cateva exemple de tari care beneficieaza de imagini actualizate din satelit.

In Europa, accentul s-a pus asupra zonelor olimpice si implicit asupra capitalei Angliei, in timp ce Munchenul este un alt exemplu de oras reprodus in mare detaliu pe Google Maps si Gooogle Earth.

Un alt aspect important derivat din imaginile capturate la 45 de grade vine din faptul ca Google a afirmat ca le foloseste pentru a realiza modele 3D ale cladirilor surprinse in detaliu.