Cu mici dificultati, Google Now merge pe ICS

Cu mici dificultati, Google Now merge pe ICS

Google Now ICS

Chiar daca ne-am obisnuit sa vedem functii noi de Android care se rezuma la un simplu APK, pachet ce ulterior poate fi instalat si pe alte dispozitive cu acelasi OS, in cazul Google Now se pare ca este un pic mai complicat.

In urma unor teste extrem de elaborate ale celor de la XDA-Developers, concluzia este ca Google Now, in anumite conditii, poate rula pe orice terminal cu sistem de operare ICS. Sa vedem care sunt conditiile.

Pe Google Now aveti nevoie de un smartphone sau tableta care ruleaza un firmware Android 4.0 AOSP, sau firmware bazat pe AOSP. AOSP vine de la Android Open Source Project si se refera la firmware-urile curate pe care le livreaza Google pe terminalele Nexus. In alta ordine de idei si firmware-urile CyanogenMod, MIUI sau AOKP sunt construite pe AOSP, deci daca rulati o astfel de distributie nu ar trebui sa aveti probleme.

Ca operatiuni necesare, trebuie sa inlocuiti APK-ul original Google Quick Search Box cu noul APK Google Now, descarcabil de pe forumurile XDA-Developers. Dupa aceasta etapa sunteti obligat sa setati permisiunile care trebuie pe respectiva aplicatie pentru ca lucrurile sa se desfasoare in conditii optime. Avand in vedere ca aceste actiuni se desfasoara in folderul de sistem al Android, in primul rand trebuie sa fiti atenti, si in al doilea rand trebuie sa aveti un terminal cu drepturi de root.

Desi nu am avut ocazia sa experimentez scenariul descris mai sus, avand in vedere ca cei de la The Verge confirma ca aplicatia ruleaza cum trebuie, nu ar trebui nici voi sa intampinati dificultati semnificative.

Citește și: