04 ian. 2012 | 15:26

Creatiile din Minecraft pot deveni realitate cu ajutorul printurilor 3D

ACTUALITATE
Creatiile din Minecraft pot deveni realitate cu ajutorul printurilor 3D

minecraft

Avand in vedere timpul petrecut in interiorul lumii din Minecraft realizand tot felul de creatii ar fi pacat ca acestea sa ramana blocate in mediul virtual. Din fericire o echipa de programatori au gasit o solutie la aceasta problema.

Mineways este o aplicatie gratuita care va permite sa navigati printr-o lume creata in Minecraft si sa exportati elemente de diverse dimensiuni in fisiere standalone. Practic, un Tour Eiffel creat in mediu virtual poate ajunge foarte usor un model 3D. Urmatoare etapa este vizualizarea respectivului model in SAP Viewer Complete, descarcabil gratuit de la adresa http://www.righthemisphere.com/support/downloads/, sau trimiterea respectivului fisier catre un serviciu precum www.Shapeways.com. Shapeways se ocupa cu printuri 3D iar avantajul este ca desi preturile sunt foarte mari, le puteti vedea la ei pe site, serviciul este compatibil cu fisierele exportate de Mineways.

Chiar daca etapele sunt aparent simple recomandarea mea este sa urmariti cu atentie clipul de mai jos pentru a intelege mai bine ce include intreaga procedura. Desi costurile nu sunt mici, daca ati muncit saptamani, sau chiar luni intregi, la ceva incredibil in Minecraft, ar fi pacat sa nu-l transformati in realitate.

How To