04 iul. 2012 | 12:19

Copiile digitale ale jocurilor pot fi vandute in Europa

ACTUALITATE
Copiile digitale ale jocurilor pot fi vandute in Europa

Pana in prezent, orice copie cumparata prin metode de distributie digitala a unui joc era permanent legata de contul clientului.

Ei bine, Curtea de Justitie a Uniunii Europene a stabilit ca niciun vanzator de licente digitale nu poate sa ii opreasca pe clienti sa vanda mai departe jocurile sau programele cumparate prin aceasta metoda.

Aceasta decizie a fost luata ieri si ar trebui sa fie valabila pe orice platforma folosita pentru achizitionare, atat timp cat compania care o detine ofera in mod oficial licente in Europa. Astfel, jocurile de pe Steam, Origin sau alte servicii de distributie vor putea fi in curand vandute la „second hand” de catre utilizatori, insa momentan niciun publisher nu a anuntat planuri pentru o astfel de functionalitate.

Chiar daca documentul EULA (End User Licence Agreement) al fiecarui serviciu spune clar ca jocurile nu pot fi vandute, in fata legilor europene, acesta este nul si nu este luat in considerare. Aceasta decizie ar putea sa schimbe modul in care consumam media in format digital si ar putea sa duca la o crestere a pietei in aceasta directie.