Computerul transformat in gradina botanica

Computerul transformat in gradina botanica

Computerul Bio

Mike Schropp de la TotalGeekdom a hotarat ca vechiul sau calculator este mult prea banal si face prea multa risipa de energie, mai ales prin caldura, asa ca s-a gandit sa il transforme intr-o bucatica de teren de fotbal.

Dupa cum puteti vedea si in poze, computerul perfect functional a fost modificat in asa fel incat sa joace rolul de suport pentru o bucatica de gazon. Caldura degajata de componente, mai ales de catre procesor, este captata cu ajutorul unor tuburi din plastic si directionata catre solul plin de seminte de deasupra carcasei, scrie gizmodo.com.

Intr-o incapere in care nu exista prea multa lumina solara, plantele pot fi ajutate sa creasca si in acest mod, prin redirectionarea caldurii in exces, generata de catre orice computer. Trebuie sa recunoastem ca un astfel de computer ar arata incredibil in orice birou sau spatiu de lucru.

Probabil si mai interesant ar fi sa vedem acelasi proiect aplicat si pentru alt fel de plante, niste flori, plante exotice sau macar alt fel de „iarba”, nu doar gazon…

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Computer Bio/”/]

Citește și:
Etichete: