15 feb. 2012 | 16:00

CISCO: vom descarca de 18 ori mai mult de pe internet in 5 ani

ACTUALITATE
CISCO: vom descarca de 18 ori mai mult de pe internet in 5 ani

cisco intro

Una dintre cele mai influente companii cand vine vorba de retelistica si echipamente, CISCO a dat publicitatii in aceste zile un raport in care detaliaza directia spre care crede ca ne orientam in ceea ce priveste traficul online.

Aparent, pana in 2016 vom descarca nu mai putin de 130 exabytes pe an sau 130 miliarde de GB. Aceasta cifra este de 18 ori mai mare decat consumul inregistrat global in 2011. In ceea ce priveste rolul traficului din cloud in atingerea acestei cifre, aparent 71% din trafic se va genera din aceasta directie.

Ca mijloc de atingere a acestui nivel de trafic online, raportul CISCO spune ca pana in 2016 cel mai probabil vom avea in posesie nu mai putin de 10 miliarde de dispozitive conectate la internet, mai mult decat populatia estimata a globului pentru acel moment.

In ceea ce priveste costurile de acces la internet mobil, se pare ca si acelea se vor micsora considerabil. 60% din populatia lumii va genera cel putin 1GB trafic mobil, in conditiile in care viteza medie pe diverse retele mobile va creste in media cu 56% de la an la an.

Desi este aproape imposibil sa prezici viitorul intr-un domeniu atat de volatil, CISCO are cam cele mai mari sanse sa aiba dreptate in ceea ce priveste viitorul traficului pe internet. Pentru mai multe detalii, expuse intr-un mod mai glumet decat ne-au obisnuit cei de la CISCO, puteti viziona clipul de mai jos:

Cisco Mobile Love