Chinezii se bat pe iPhone 4S

Chinezii se bat pe iPhone 4S

iPhone 4S in ChinaDeja ne-am obisnuit sa vedem la stiri cozile din fata magazinelor Apple de fiecare data cand gigantul american mai lanseaza cate un produs. Daca americanii stateau cuminti si linistiti la aceste cozi, fanii asiatici ai brandului au fost cuprinsi de un entuziasm nemaintalnit.

Asadar, lansarea iPhone 4S in China a generat adevarate revolte in strada, fiind nevoie de interventia politiei si a trupelor speciale pentru a calma multimea. Totusi magazine precum cel din Beijing au ales sa isi inchida portile pentru a evita propagarea conflictelor. Asa se face ca fanii chinezi au ales sa arunce cu oua in locatiile Apple care s-au inchis din motive de siguranta sau pentru ca terminasera stocurile.

Conform electronista.com cei vinovati pentru aceste manifestari ar fi „afaceristii de pe piata neagra” care urmareau sa cumpere cat mai multe telefoane pentru a le vinde ulterior la un pret mult mai mare.

Stim cu totii cum sunt platiti chinezii si totusi asistam la asemenea evenimente cand vine vorba de unul dintre cele mai scumpe smartphone-uri de pe piata. Mai curios ca acest lucru se intampla in situatia in care un terminal cu 16 GB memorie fara contract costa echivalentul a 930$, in timp ce in urma abonarii la un contract scump, telefonul este gratuit.

Citește și: