China are cea mai mare statie de stocare de energie electrica regenerabila din lume

, 08 Ian, 12:00

china-byd

In imaginea de mai sus se poate vedea, dupa spusele State Grid Corporation of China si BYD, cea mai mare statie de stocare a energiei electrice.

Cele doua entitati mentionate, SGCC si BYD, si-au unit fortele pentru a termina mariajul dintre o centrala electrica ce foloseste energie regenerabila, cu o putere nominala de 40 Mega Watti, si o statie pentru stocarea si distributia inteligenta de energie electrica cu o putere de 36 MWh. Finalitatea proiectului descris mai sus era de de a avea o solutie fiabila de distributie la scara larga a energiei regenerabile.

Avand in vedere populatia in continua crestere a Chinei, entitati de asemenea proportii si solutii performante de exploatare a energiei regenerabile sunt singurele care vor putea face fata consumului de energie electrica din ce in ce mai mare. Chiar daca BYD se lauda cu productia de panouri solare capabile sa genereze anual un Giga Watt, combinatie de generare si stocare de energie este cheia pe termen lung.

State Grid Corporation of China

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail